Lehen platera

Makarroiak txorizo eta gaztarekin


Osagaiak (4 pertsonentzat):
Kontuz tomatea egitera jartzen zarenean egin bikoitza zenaukanarena pentsatzen. Erabili beharrekoa eta bestea hozkailura sartu beste baterako
  • 400 gr. makarroi
  • 200 gr. txorizo
  • 100 gr. gazta zuritua
  • 1 Tomate lata handia (800gr.)
  • 1 tipula
  • 1 porru
  • 1 piper gorria
  • 3 baratxuri buru
  • ura
  • olioa oliva virgen extra
  • gatza
  • 1 azukre goiaratxo 
  • 1  laurel hostoak
  • albahaca hezeako hostoak
  • orégano
  • perejil

Nola egin:
 Hasteko, baratxuriak, tipula porrua eta piper gorria txikitu eta jarri pochatzera. Kolorea hartzen dutenean jarri tomatea laurel hostoak azukrea eta gatz pixka bat. Sukaldatu 20-25  minutu. Laurel hostoa kendu eta saltxa pasapuretik pasa. Gorde.  Ondoren jarri ur dexente berotzen. Sazonatu eta irakiten hastean gehitu makarroiak eta utzi 8-10 minutu berotzen.  
 Bitartean txorizoa moztu, eta frijitu olio pixka batekin. Gero kazerola batean jarri tomate saltsa eta makarroiak ura kenduta. Ongi nahastu. Labean sartzeko fuente batean sartu. Albahaca txikitarekin oreganoa eta gazta gainetik espolboreatu kostra eder bat pixkat marroia bihurtu harte.  Azkenik perejil hosto batzuekin apaindu platera.

ON EGIN!




patatak riojanara
                          



Salda

No hay comentarios:

Publicar un comentario